Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

Μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα

Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη

Υλικά

Μερίδες: 4

 2 μελιτζάνες τσακώνικες,κομμένες σε κύβους 2 - 3 εκ.

 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη

 3 μέτριες ώριμες ντομάτες, τριμμένες

 4 αυγά

 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη

 1 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα

 50 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι, το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο με τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Ρίχνουμε τις ντομάτες, τον βασιλικό, αλατοπίπερο και την κανέλα και μαγειρεύουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Σπάμε τα αυγά μάτια, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να σφίξει το ασπράδι και ο κρόκος να γίνει όπως μας αρέσει.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, με ένα κουτάλι περιχύνουμε με λίγη από τη σάλτσα τα αυγά.

 

Σερβίρουμε, τις μελιτζάνες σοτέ με αυγά μάτια, βασιλικό και κανέλα, αμέσως και συνοδεύουμε με ζεστό χωριάτικο ψωμί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου