Παρασκευή 10 Μαΐου 2024

Απαλλαγείτε από το λίπος στην φριτέζα αέρος με ένα ισχυρό συστατικό που υπάρχει στην κουζίνα σας

 Είτε είστε λάτρης της μαγειρικής είτε μαγειρεύετε περιστασιακά, ένα πράγμα στο οποίο μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε είναι ότι ο καθαρισμός της κουζίνας δεν είναι και τόσο διασκεδαστικός.

 Εκτός από το να μαζεύετε τα υλικά, να σκουπίζετε τους πάγκους και να πλένετε τα πιάτα, θα πρέπει επίσης να καθαρίζετε τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας σας μετά από κάθε χρήση. Ναι, σε αυτά περιλαμβάνεται και η αγαπημένη σας φριτέζα αέρος.

Ενώ μία φριτέζα αέρος δεν χρειάζεται

λάδι και δεν τηγανίζει πραγματικά το φαγητό σας (αντίθετα, το μαγειρεύει φυσώντας ζεστό αέρα γύρω από το καλάθι), χρειάζεται τακτικό καθαρισμό. Η σωστή συντήρηση θα διασφαλίσει ότι η συσκευή σας λειτουργεί σωστά και θα διαρκέσει περισσότερο.

Επίσης, θα βοηθήσει στην πρόληψη πιθανών προβλημάτων, όπως ο καπνός και η φωτιά, τα οποία μπορεί να συμβούν εάν συσσωρευτούν ψίχουλα ή λίπος στο εσωτερικό. Σε κάθε περίπτωση, η αναβολή της εργασίας καθαρισμού θα την κάνει πιο χρονοβόρα. Όπως είπε η δημιουργός συνταγών Chelsea Mae Plummer: «Όσο περισσότερο συγκεντρώνονται υπολείμματα τροφών στην φριτέζα αέρος, τόσο πιο δύσκολος γίνεται ο καθαρισμός της».

Τα καλά νέα είναι ότι ακόμα και ο πιο επίμονος λεκές και τα υπολείμματα τροφών μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν με ένα κοινό συστατικό που πιθανότατα υπάρχει στην κουζίνα σας και αυτό είναι η μαγειρική σόδα.


Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να καθαρίσετε το κολλημένο λίπος στη φριτέζα αέρος σας

Μπορεί να μην φαίνεται σημαντικό, αλλά η συσσώρευση λίπους μπορεί στην πραγματικότητα να επιβραδύνει την φριτέζα αέρος σας και να επηρεάσει σημαντικά την απόδοσή της. Εάν παρατηρήσετε ότι τα τρόφιμα χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτούν ή δεν βγαίνουν τόσο τραγανά όσο θα έπρεπε, τότε ήρθε η ώρα να χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα.

Βαθύς καθαρισμός με μαγειρική σόδα

  1. Αποσυναρμολογήστε την φριτέζα αέρος: Αρχικά, αφαιρέστε το καλάθι, το δίσκο ή το ταψί από την συσκευή.
  2. Φτιάξτε μια πάστα μαγειρικής σόδας: Στη συνέχεια, ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με λίγο νερό για να δημιουργήσετε μια παχιά λευκή πάστα.
  3. Εφαρμόστε την πάστα: Χρησιμοποιώντας μια μαλακή οδοντόβουρτσα ή μια μη λειαντική βούρτσα, απλώστε την ουσία μέσα στην φριτέζα αέρος, δίνοντας ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν κολλημένα υπολείμματα φαγητού ή λίπους. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε μεταλλικά σφουγγάρια ή εργαλεία καθαρισμού, καθώς αυτά μπορούν να καταστρέψουν την αντικολλητική επίστρωση της αεροφριτέζας.
  4. Αφήστε την να δράσει: Αφού τελειώσετε με το άπλωμα της πάστας, αφήστε την να δράσει για λίγα λεπτά.
  5. Τρίψτε και σκουπίστε: Τέλος, τρίψτε τις βρώμικες περιοχές με τη βούρτσα και στη συνέχεια σκουπίστε την με ένα βρεγμένο πανί, ακολουθούμενο από ένα στεγνό πανί.

Γρήγορος καθημερινός καθαρισμός

Ενώ η μαγειρική σόδα θα απομακρύνει το λίπος σε χρόνο μηδέν, πιθανότατα θα διαπιστώσετε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, η φριτέζα αέρος σας απαιτεί μόνο γρήγορο καθαρισμό.

  1. Αφήστε την να κρυώσει και αποσυνδέστε την: Αφού την αφήσετε να κρυώσει, αποσυνδέστε την και τινάξτε τυχόν ψίχουλα από το καλάθι, το τηγάνι ή το ταψί σας.
  2. Πλύνετε την με σαπούνι και νερό: Στη συνέχεια, πλύνετε με σαπούνι και νερό όπως θα πλένατε τα πιάτα σας, ή βάλτε την στο πλυντήριο πιάτων εάν το επιτρέπει το εγχειρίδιο οδηγιών του μοντέλου σας.
  3. Για επίμονα λίπη: Για ιδιαίτερα κολλώδη υπολείμματα, μπορείτε να αφήσετε το καλάθι να μουλιάσει σε νερό με σαπούνι για μισή ώρα πριν χρησιμοποιήσετε ένα σφουγγάρι ή μια μαλακή βούρτσα σε τυχόν υπολείμματα.

Εναλλακτική μέθοδος καθαρισμού με ατμό

Η σεφ Sylvia Fountaine προτείνει επίσης να ρίξετε ένα φλιτζάνι νερό στο καλάθι και να το ανάψετε στη δυνατή λειτουργία για λίγα λεπτά πριν το πλύνετε. «Θα διαπιστώσετε ότι όταν ανοίξετε το συρτάρι, πολλά υπολείμματα και βρωμιά θα έχουν αφαιρεθεί χωρίς τρίψιμο ή σαπούνι», δήλωσε η ίδια.

 

Και αν η συσκευή σας μυρίζει λίγο, ένα άλλο εξαιρετικό κόλπο είναι να καθαρίσετε το καλάθι με χυμό λεμονιού, να το αφήσετε να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια να το πλύνετε με σαπούνι. Μόλις στεγνώσουν εντελώς όλα τα μέρη, μπορείτε να τα συναρμολογήσετε ξανά την φριτέζα αέρος και να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό πανί για να σκουπίσετε την εξωτερική επιφάνειά της.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου