Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Γλώσσες στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα κάππαρης

 

Γαστρονόμος

Υλικά

Μερίδες: 2

 4 φιλέτα γλώσσας

 3 κουτ. σούπας αλεύρι

 200 ml ελαιόλαδο για το τηγάνισμα + 50 ml για το σοτάρισμα

 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ

 100 ml λευκό κρασί

 1 λεμόνι ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό, κομμένο σε λεπτές φέτες

 1/2 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη, ξαλμυρισμένη και στραγγισμένη καλά

 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα

 αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε γλώσσες στο τηγάνι με λεμονάτη σάλτσα κάππαρης, αρχικά αλατοπιπερώνουμε και αλευρώνουμε τα φιλέτα.

Τα τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα κρατάμε στην άκρη.

Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Βάζουμε τα φιλέτα, τα οποία τηγανίζουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί, τα μοιράζουμε σε δύο δόσεις.

Όταν είναι έτοιμα, τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ακουμπάμε πάνω σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίξουν από το λάδι.

Καθαρίζουμε το τηγάνι καλά, προσθέτουμε τα 50 ml ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι.

Μόλις αρχίσει να γυαλίζει, προσθέτουμε το κρασί, τις φέτες του λεμονιού, την κάππαρη ή τα καππαρόφυλλα και βράζουμε τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά για 3 - 4 λεπτά.

 

Μοιράζουμε τα φιλέτα γλώσσας στα πιάτα, περιχύνουμε με τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και συνοδεύουμε με βραστή πατατοσαλάτα ή ένα απλό πιλάφι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου