Υλικά για την γρανίτα
Αυτά είναι τα υλικά που θα χρειαστείτε για να κάντε τη δική σας γρανίτα καρπούζι!
3 φλιτζ. φρέσκο χυμό καρπούζι
3 φλιτζ. νερό
1 ½ φλιτζ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λάιμ
5 γρ. φύλλα ζελατίνης
Συνταγή γρανίτα καρπούζι
Απλά και εύκολα βήματα που αν τα ακολουθήσετε προσεκτικά θα έχετε την τέλεια γρανίτα καρπούζι!
- Για να φτιάξετε το χυμό καρπουζιού, καθαρίζετε το καρπούζι από τη φλούδα και τα κουκούτσια και πολτοποιείτε την ψίχα στο μπλέντερ. Περνάτε τον πολτό από μια λεπτή σήτα και βάζετε τον καθαρό χυμό σε ένα μπολ.
- Μουσκεύετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τα φύλλα ζελατίνης για 10 λεπτά να μαλακώσουν. Ρίχνετε σε μια κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζετε για 5 λεπτά. Στύβετε τη ζελατίνη, τη ρίχνετε στο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά να διαλυθεί.
- Αδειάζετε το σιρόπι μέσα στο χυμό καρπουζιού και ανακατεύετε με ένα ραβδομπλέντερ να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύετε.
- Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα μεταλλικό μπολ, το σκεπάζετε με μεμβράνη και το τοποθετείτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες.
- Βγάζετε τη γρανίτα καρπούζι από το ψυγείο, τη χτυπάτε γρήγορα στο μπλέντερ να «σπάσει» και σερβίρετε αμέσως.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου