Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Γρανίτες φράουλα σε ξυλάκι

 Συστατικά

Για τη συνταγή

315 γρ. φράουλες

90 γρ. μαρμελάδα, (μπορούμε επίσης να βάλουμε στα ίδια γρ. ή μέλι ή κάποιο γλυκό κουταλιού ή και ζαχαρούχο γάλα)


Μέθοδος Εκτέλεσης

Αφού πλύνουμε καλά τις φράουλες τις χτυπάμε στο μούλτι με τη μαρμελάδα μέχρι να γίνουν πολτός και γεμίζουμε 6 θήκες για γρανίτες… Τις βάζουμε στην κατάψυξη και μόλις παγώσουν οι γρανίτες μας είναι έτοιμες!!!!

ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ! ΑΝ δεν έχετε θήκες ή θέλετε να φτιάξετε πολλές για ένα πάρτυ χρησιμοποιήστε…. Τα μικρά πλαστικά ποτηράκια μιας χρήσης που είναι για τον ελληνικό καφέ… και ξυλάκια που θα βρείτε σε μαγαζί με είδη κουζίνας ή και στα φαρμακεία (τα γνωστά ξυλάκια που χρησιμοποιούν οι γιατροί για να βλέπουν το λαιμό)

Γενικά μπορούμε να κάνουμε γρανίτες από όποιο φρούτο μας αρέσει… καλύτερα Όχι καρπούζι και πεπόνι γιατί λόγο που περιέχουν πολύ νερό γίνονται σαν παγάκια…. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε επίσης διάφορα φρούτα και όχι μόνο ένα είδος!!! Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ότι μαρμελάδα σας αρέσει.. ΔΕΝ είναι απαραίτητο να είναι από το ίδιο φρούτο.. κάντε συνδυασμούς με φρούτα και μαρμελάδες τις αρεσκείας σας!!!

ΠΟΛΛΟΙ φτιάχνουν γρανίτες απλώς χτυπώντας στο μούλτι τα φρούτα… αλλά έτσι αν μείνουν αρκετές ώρες στην κατάψυξη γίνονται σαν παγάκια… βάζοντας μέσα στον πολτό του φρούτου τη μαρμελάδα ή το μέλι ή γλυκό κουταλιού ή και ζαχαρούχο γάλα οι γρανίτες σας γίνονται πιο αφράτες…


ΕΞΤΡΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝ θέλετε τις συγκεκριμένες να τις φτιάξετε για μεγάλους προσθέστε ένα σφινάκι βότκα μέσα και 2 φυλλαράκια δυόσμου και θα γίνουν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΕΣ!!!!! ΠΡΟΣΟΧΗ όμως να μην καταναλωθούν από παιδιά!!!!

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου