Υλικά
Μερίδες: 4
400 γρ. ριγκατόνι
500 γρ. συκωτάκια κότας ψιλοκομμένα (ή χωριάτικα λουκάνικα, ψιλοκομμένα)
1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
700 γρ. ντομάτες ώριμες τριμμένες
100 ml κρασί ροζέ
1 κουτ. σούπας μαντζουράνα ξερή
60 γρ. βούτυρο αγελάδας
30 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο και τα συκωτάκια (ή τα λουκάνικα) μέχρι να μαλακώσουν, σχεδόν να λιώσουν.
Προσθέτουμε τη μαντζουράνα και το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Παράλληλα, σε άφθονο νερό που κοχλάζει βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μαζί με το λίγο νερό που θα μεταφέρουν.
Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν για 1 λεπτό και τραβάμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 182.
Δείτε επίσης: Η ΑΡΧΟΝΤΟΥΛΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΝΑΣ 79η συνέχεια. (Το μεγαλείο της Αθανασίας)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου