Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Το νησί που... πρέπει να σπρώχνεται από βάρκες για να ξεκολλήσει από τη στεριά!

 Σχεδόν κάθε χρόνο, δεκάδες ντόπιοι ιδιοκτήτες σκαφών συνεργάζονται για να το απομακρύνουν από μια γέφυρα

Η λίμνη Chippewa του Ουισκόνσιν φιλοξενεί ένα νησάκι που μερικές φορές... μετακινείται κλείνοντας μια κρίσιμης σημασίας γέφυρα και πρέπει να μετακινηθεί από τοπικούς ιδιοκτήτες σκαφών που εργάζονται από κοινού.

Η λίμνη Chippewa, γνωστή και ως Chippewa Flowage, δημιουργήθηκε το 1923, πλημμυρίζοντας ένα

μεγάλο βάλτο. Αμέσως μετά, πολλά βρύα αρχισαν να ανεβαίνουν στην επιφάνεια και έγιναν τέλεια σημεία ανάπτυξης για σπόρους φυτών που μεταφέρονταν από τον άνεμο και τα άγρια πουλιά. Κι έτσι φτιάχτηκε ένα μικρό νησάκι στο κέντρο της λίμνης.

Καθώς περνούσαν τα χρόνια, τα φυτά από τα χόρτα μέχρι τα δέντρα άρχισαν να αναπτύσσονται και οι ρίζες τους προκάλεσαν στην πραγματικότητα την ανάπτυξη τύρφης. Σχεδόν κάθε χρόνο, δεκάδες ντόπιοι ιδιοκτήτες σκαφών συνεργάζονται για να το απομακρύνουν από μια γέφυρα που συνδέει την ανατολική και τη δυτική πλευρά της λίμνης.

«Είναι σχεδόν κάθε χρόνο. Χρειάζεται προσπάθεια πολλών ατόμων και πρέπει να έχεις τους ανέμους μαζί σου... για να το σπρώξεις», είπε ένας ντόπιος στο Northern News Now.

 

Το νησί δεν κινείται συνεχώς, αλλά όταν το κάνει, μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους στους ντόπιους, εμποδίζοντας μια σημαντική γέφυρα που τυγχάνει να είναι το μοναδικό πέρασμα μεταξύ της ανατολικής και της δυτικής πλευράς της λίμνης.

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου