Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Μύδια ψίχα κρασάτα με μουστάρδα

Μάρω Πρεβελάκη

ΥΛΙΚΑ

Μερίδες: 4-6

 500 γρ. μύδια ψίχα, κατεψυγμένα, ξεπαγωμένα, σκουπισμένα

 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

 τα φύλλα από 1/2 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα

 2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι

 100 ml λευκό ξηρό κρασί

 1 κοφτή κουτ. σούπας μουστάρδα

 χυμός από 1 λεμόνι

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα κρασάτα μύδια με μουστάρδα, ρίχνουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα τα μύδια ψίχα σκέτα και τα ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, έτσι ώστε να αρχίσουν να βγάζουν τα υγρά τους, για 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον μαϊντανό και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το κρασί, δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε τη μουστάρδα και τον χυμό λεμονιού.

Ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

Σερβίρουμε το φαγητό χλιαρό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου