Υλικά
350 γρ. κανταΐφι, ψιλοκομμένο
150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση:
150 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
150 γρ. παστουρμά, ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου + extra για το ταψί
30 γρ. αλεύρι, κοσκινισμένο
250 ml γάλα, πλήρες
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
Γιαούρτι, στραγγιστό
Πάπρικα, καπνιστή
Εκτέλεση
1 Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε το κανταΐφι και το ξάνουμε. Κατόπιν, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης και το αφήνουμε στην άκρη.
2 Για τη γέμιση: Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για 1 λεπτό, μέχρι να ψηθεί.
3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς, ώστε να μην κάνει σβόλους και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
4 Ύστερα, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα χειρός, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Κατόπιν, προσθέτουμε τα κομμάτια παστουρμά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
5 Έπειτα, απλώνουμε στον πάγκο εργασίας 35 γρ. από το μείγμα με το κανταΐφι, το ανοίγουμε με τα χέρια σε ορθογώνιο σχήμα και προσθέτουμε στο κέντρο 1 κ.σ. από τη γέμιση, κλείνουμε το κανταΐφι σε μπαλάκι (σφαιρικό σχήμα) και το μεταφέρουμε σε ένα βουτυρωμένο, ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 35Χ20 εκ.
6 Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε τα κανταϊφάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20-25 λεπτά.
7 Όταν είναι έτοιμα, πασπαλίζουμε με πάπρικα και σερβίρουμε με γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου