Παρασκευή 2 Αυγούστου 2024

Το απίστευτο ποσό που κοστίζει το κράνος σε ένα F‑35

Δεν είναι να το χάσει κανείς...

Η χώρα μας και η πολεμική αεροπορία μας πρόκειται να ενισχυθούν με τα τεχνολογικά αριστουργήματα που ακούνε στο όνομα F-35.

Θεωρούνται τα κορυφαία μαχητικά αεροσκάφη και όποιος τα διαθέτει, έχει πλεονέκτημα απέναντι στην αεροπορία του αντιπάλου.

Όμως αυτό που μας έκανε εντύπωση είναι πως το κράνος του πιλότου κοστίζει

400.000 δολάρια.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ακόμη εξάρτημα του αεροπλάνου, αφού μπορεί και δίνει πληροφορίες πίσω στη βάση, σημαντικές για την έκβαση της αποστολής.

Με την τεχνολογία που διαθέτει, έχει την δυνατότητα να μεταδίδει αυτό που βλέπουν αυτά τα συστήματα στα μάτια του, μαζί με δεδομένα από τα ραντάρ, από άλλα αεροσκάφη, πλοία ή συστήματα εδάφους.

Η καινοτομία του είναι ότι το συγκεκριμένο κράνος διαθέτει ένα διπλό οπτικό σύστημα για την προβολή μιας ξεχωριστής εικόνας σε καθένα από τα μάτια του πιλότου, ώστε να μπορεί να επικαλύψει τρισδιάστατα γραφικά υπολογιστή πάνω από όλα όσα βλέπουν.

Το F-35 δυσκολεύει στην όραση τον πιλότο και το συγκεκριμένο κράνος αποκαθιστά το συγκεκριμένο μειονέκτημα, δίνοντας του τη δυνατότητα να ελέγχει πλήρως το αεροπλάνο, αλλά και όποιες πληροφορίες λαμβάνει από έξω.

 

Μια ακόμη καινοτομία είναι ότι το κράνος σε προειδοποιεί για τυχόν κινδύνους που δεν έχουν πιάσει οι αισθητήρες του αεροπλάνου.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου