Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024

Η Google ανακοινώνει το νέο χαρακτηριστικό που θα κλειδώνει το τηλέφωνό σας μόλις ανιχνευτεί κλοπή

 Φανταστείτε αν το smartphone σας μπορούσε όχι μόνο να αναγνωρίζει αμέσως όταν κλαπεί, αλλά και να κλειδώσει αυτόματα, αποτρέποντας τον κλέφτη από την πρόσβαση στα δεδομένα σας. 

Ακριβώς αυτό προσφέρει η νέα λειτουργία ανίχνευσης κλοπής της Google, η οποία θα είναι διαθέσιμη σύντομα για συσκευές με Android 10 ή νεότερες εκδόσεις.

Χρονολόγιο της νέας λειτουργίας ανίχνευσης κλοπής

Η Google ανακοίνωσε για πρώτη φορά την

επερχόμενη λειτουργία ανίχνευσης κλοπής τον Μάιο. Η Suzanne Frey, αντιπρόεδρος προϊόντων της Google, παρουσίασε πώς τρεις νέες λειτουργίες θα βοηθούσαν τους χρήστες smartphone πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια κλοπή.

Το smartphone σας είναι ένας πολύτιμος στόχος για τους κλέφτες, καθώς εκτός από την αξία της συσκευής, τα δεδομένα που αποθηκεύονται σε αυτό είναι πολύτιμα. Αυτά τα δεδομένα μπορούν να παρέχουν πρόσβαση σε λογαριασμούς και προσωπικές πληροφορίες, που χρησιμοποιούνται σε κυβερνοεγκλήματα.

«Για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τη συσκευή σας και τα δεδομένα σας ασφαλή πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από μια απόπειρα κλοπής», είπε η Frey, «παρουσιάζουμε μια νέα σουίτα προηγμένων λειτουργιών προστασίας από κλοπή».


Τι είναι το κλείδωμα ανίχνευσης κλοπής της Google;

Η νέα λειτουργία κλείδώματος ανίχνευσης κλοπής χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη (AI) της Google για να ανιχνεύσει εάν κάποιος έχει αρπάξει το smartphone σας. Το σύστημα παρακολουθεί κινήσεις που συνήθως σχετίζονται με κλοπές, όπως η απόσπαση από το χέρι και η φυγή με τα πόδια, ποδήλατο ή αυτοκίνητο. Εάν το AI εντοπίσει κινήσεις που υποδηλώνουν κλοπή, θα κλειδώσει αμέσως τη συσκευή σας για να αποτρέψει την πρόσβαση του κλέφτη στα δεδομένα σας.

Η αναβάθμιση Android 15 φέρνει επιπλέον προστασίες για τη συσκευή σας:

  • Αναβάθμιση επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων: Θα δυσκολέψει έναν κλέφτη να επαναφέρει το smartphone σας χωρίς τα διαπιστευτήρια του λογαριασμού σας Google.
  • Λειτουργία ιδιωτικού χώρου: Θα κρύψει ευαίσθητες εφαρμογές σε μια ξεχωριστή περιοχή του τηλεφώνου σας, η οποία θα είναι προστατευμένη με ένα διαφορετικό PIN.


Με αυτές τις νέες δυνατότητες, η Google στοχεύει να ενισχύσει την ασφάλεια των συσκευών Android και να προστατεύσει τα δεδομένα σας από τους κλέφτες.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου