Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

«Καυτό» χοιρινό

 Πολυξένη Ορφανού

Υλικά

Μερίδες: 4

 1 κιλό χοιρινό, σε μικρές μπουκίτσες

 2 πράσινες και 2 κόκκινες πιπεριές, σε μπαστουνάκια

 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

 500 γρ. ντομάτες, τριμμένες

 1 φλιτζ. τσαγιού κόκκινο κρασί

 1 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή τριμμένη πάπρικα καυτερή, κατά βούληση

 λίγο ταμπάσκο λίγο κύμινο, σε σκόνη

 ελαιόλαδο αλάτι


Διαδικασία

Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα ευρύχωρο σκεύος και ροδίζουμε το κρέας καλά από όλες τις μεριές.

Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και τις πιπεριές, σοτάρουμε για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να γίνει το κρέας.

 

Σερβίρουμε και συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου