ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
Υλικά
Μερίδες: 2
250 γρ. ζύμη για πίτσα
λίγο αλεύρι για πασπάλισμα
125 γρ. crème fraîche (στα σούπερ μάρκετ)
2 κουτ. γλυκού sauce horseradish
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα στα 3
2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
100 γρ. σολομό καπνιστό, σε κομματάκια
1 χούφτα ρόκα
χυμό από ½ λεμόνι
μαύρο πιπέρι
Διαδικασία
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την crème fraîche με τη sauce horseradish, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.
Βήμα 2
Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλειμμένα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 4΄ ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία μεγάλη ή δύο μικρότερες λεπτές βάσεις για πίτσα και την τοποθετούμε σε ταψί για πίτσα. Την αλείφουμε με το μείγμα crème fraîche, μοιράζουμε τον σολομό και τα μισοψημένα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 8΄-10΄ ή μέχρι να γίνει πολύ τραγανή η βάση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού γαρνίρουμε με ρόκα, την κόβουμε σε τριγωνάκια και σερβίρουμε αμέσως.
Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου