Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Πίτσα με λευκή σάλτσα, καπνιστό σολομό και φρέσκο κρεμμυδάκι

ΜΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Υλικά

Μερίδες: 2

250 γρ. ζύμη για πίτσα

λίγο αλεύρι για πασπάλισμα

125 γρ. crème fraîche (στα σούπερ μάρκετ)

2 κουτ. γλυκού sauce horseradish

1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα στα 3

2-3 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο

100 γρ. σολομό καπνιστό, σε κομματάκια

1 χούφτα ρόκα

χυμό από ½ λεμόνι

μαύρο πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την crème fraîche με τη sauce horseradish, το κρεμμύδι, την παρμεζάνα και λίγο μαύρο πιπέρι.

Βήμα 2

Σε ένα σχαροτήγανο σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλειμμένα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, για 4΄ ή μέχρι να μαραθούν λίγο. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μία μεγάλη ή δύο μικρότερες λεπτές βάσεις για πίτσα και την τοποθετούμε σε ταψί για πίτσα. Την αλείφουμε με το μείγμα crème fraîche, μοιράζουμε τον σολομό και τα μισοψημένα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Βήμα 3

Πασπαλίζουμε με μαύρο πιπέρι και ψήνουμε για 8΄-10΄ ή μέχρι να γίνει πολύ τραγανή η βάση. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού γαρνίρουμε με ρόκα, την κόβουμε σε τριγωνάκια και σερβίρουμε αμέσως.

 

Φωτογραφία: Pete Cassidy, Kris Kirham, Ant Dunkan 

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου