Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

«Αυτή είναι η δουλειά που οι περισσότεροι αγνοούν και πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα» – Τι συμβουλεύει ειδικός στον καθαρισμό

Υπάρχει μια ελάχιστα γνωστή δουλειά, η οποία είναι πολύ απλή στην εκτέλεσή της και πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με ειδικό στον καθαρισμό.

 Για όσους έχουν έναν πολυάσχολο τρόπο ζωής, ο καθαρισμός δεν είναι πάντα στην κορυφή της λίστας των υποχρεώσεων. Αυτό συνεπάγεται ότι ορισμένες δουλειές μπορούν εύκολα να αναβληθούν, ακόμη και για μήνες.

Η δουλειά που οι περισσότεροι αγνοούν και πρέπει να γίνεται κάθε εβδομάδα

Σύμφωνα με μία ειδικό καθαρισμού στα

social media, υπάρχει μια εργασία που πρέπει να προσπαθήσετε να κάνετε κάθε εβδομάδα, καθώς μπορεί να σας κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη. Η Kaye Marie, η οποία έχει συγκεντρώσει πάνω από 433.000 ακόλουθους στο TikTok, χάρη στις εύκολες συμβουλές καθαρισμού της, επισημαίνει ότι οι βούρτσες μαλλιών σας χρειάζονται συχνό καθαρισμό για να αποφύγετε τα λιπαρά μαλλιά. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι δεν ήταν πάντα κάτι που θυμόταν να κάνει, αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό εάν θέλετε να κρατήσετε τις βούρτσες σας απαλλαγμένες από μαλλιά, βρωμιά και μικρόβια.

Ιδανικά, λέει ότι πρέπει να καθαρίζετε τις βούρτσες σας μία φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα. Και ευτυχώς, δεν είναι μια περίπλοκη δουλειά αφού θα χρειαστείτε μόνο λίγα απλά υλικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. «Εάν τα μαλλιά σας είναι πιο λιπαρά από το συνηθισμένο και χρειάζεται να τα λούζετε πιο συχνά, μπορεί η βούρτσα σας να είναι βρώμικη και γι’ αυτό πρέπει να την καθαρίζετε».

Καθαρίστε τις βούρτσες μαλλιών σας με ένα απλό κόλπο

Σύμφωνα με την ειδικό για να καθαρίσετε τις βούρτσες σας μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Στην αρχή, χρησιμοποιήστε μια χτένα με ουρά για να αφαιρέσετε τυχόν μαλλιά που έχουν μαζευτεί στη βούρτσα σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να της να την καθαρίσετε καλά.
  2. Στη συνέχεια, γεμίστε μια λεκάνη ή τον νιπτήρα με ζεστό νερό και τοποθετήστε τις βούρτσες σας, φροντίζοντας η πλευρά των τριχών να είναι μέσα στο νερό.
  3. Προσθέστε μια γενναιόδωρη δόση λευκού ξυδιού και συμπληρώστε με βραστό νερό από το βραστήρα για ένα καλύτερο καθάρισμα. Έτσι θα απαλλαγείτε από τα μικρόβια.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε ένα σαμπουάν της επιλογής σας. Το σαμπουάν θα εξασφαλίσει ότι όλες οι τρίχες είναι καθαρές στη βούρτσα.
  5. Τέλος προσθέστε μαγειρική σόδα και ανακατέψετε καλά το νερό πριν αφήσετε τη βούρτσα να μουλιάσει για περίπου 2 ώρες.

Μετά το πέρας του χρόνου, η Kaye έδειξε στους ακόλουθους της τα αποτελέσματα λέγοντας πώς οι βούρτσες σε αυτή τη φάση θα πρέπει να είναι πεντακάθαρες. 

 

Εάν εξακολουθούν να υπάρχουν μαλλιά ή βρωμιά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά οδοντόβουρτσα για να τα τρίψετε πριν ξεπλύνετε και στεγνώσετε τη βούρτσα μέχρι την επόμενη χρήση.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου