Θεοδόσης Ρόπουλος
Υλικά
Βάρος: για περίπου 2,5 κιλά
2 κιλά ώριμες, σφιχτόσαρκες ντομάτες, κατά προτίμηση πομοντόρια, τριμμένες
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, κιτρινόφλουδα, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
4 μέτρια καρότα, τριμμένα στην ψιλή πλευρά του τρίφτη
4 πιπεριές Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένες
4 πιπεριές πράσινες ή 5 κέρατο, πολύ ψιλοκομμένες
4 κουτ. γλυκού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού αλάτι
Προαιρετικά
1 μεγάλο μάτσο βασιλικός, ψιλοκομμένος
10 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη ή 1 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
1/2 μάτσο φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Για τη σάλτσα ντομάτας, ξεκινάμε ρίχνοντας όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά, μέχρι να μειωθούν τα υγρά και να δέσει η σάλτσα. Δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, διορθώνουμε το αλάτι ή τη ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το μυρωδικό της αρεσκείας μας ή συνδυασμό τους που μας αρέσει και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε την καυτή σάλτσα σε επίσης καυτά, αποστειρωμένα βάζα, γεμίζοντάς τα μέχρι πάνω, τα κλείνουμε αμέσως και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.
Τα φυλάσσουμε σε σκοτεινό και δροσερό ντουλάπι ή στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου