Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2024

Ειδικός στον καθαρισμό προειδοποιεί: Μην βάζετε ποτέ αυτά τα αντικείμενα στο πλυντήριο πιάτων – Ποια πράγματα μπορείτε να πλύνετε στη συσκευή

 Μια ειδικός στον καθαρισμό επισημαίνει ότι υπάρχουν πράγματα που δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων σας. Παράλληλα προειδοποιεί πως αν δεν προσέξετε θα αντιμετωπίσετε σοβαρές συνέπειες.

Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων, μπορεί να έχετε αποκτήσει μεγάλη εξάρτηση από αυτό. Καθαρίζουν αποτελεσματικά τις βρώμικες κατσαρόλες και τα τηγάνια σας, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να στέκεστε πάνω από έναν νεροχύτη κάθε βράδυ, πλένοντας τα πιάτα. Αλλά σύμφωνα με τη Lynsey Crombie, γνωστή και ως

Βασίλισσα της Καθαριότητας, υπάρχουν μερικά πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να βάζετε στη συσκευή, διαφορετικά θα υποστείτε τις συνέπειες.

Ποια αντικείμενα δεν πρέπει να πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, σύμφωνα με την ειδικό

  • Αθλητικά παπούτσια
  • Κοφτερά μαχαίρια
  • Ξύλινα αντικείμενα
  • Αντικείμενα από χυτοσίδηρο ή κρύσταλλο

«Ενώ το πλυντήριο πιάτων μπορεί να είναι ένα εργαλείο εξοικονόμησης χρόνου για τον καθαρισμό, υπάρχουν ορισμένα αντικείμενα που δεν πρέπει ποτέ να τοποθετούνται μέσα στη συσκευή. Η υψηλή θερμότητα και η πίεση του νερού μπορούν να προκαλέσουν ζημιά, αποχρωματισμό ή μείωση της αποτελεσματικότητας ορισμένων υλικών», προειδοποίησε η ειδικός.

Είπε ότι τα αθλητικά παπούτσια και τα κοφτερά μαχαίρια δεν πρέπει ποτέ να μπαίνουν στο πλυντήριο πιάτων, αλλά γιατί; «Στα αθλητικά παπούτσια, για παράδειγμα, μπορεί λιώσει η κόλλα τους, ενώ τα κοφτερά μαχαίρια θα χάσουν τη λάμψη τους», εξήγησε η Lynsey Crombie.

«Για να αποφύγετε την φθορά των αγαπημένων σας αντικειμένων, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο πιάτων και τι είναι καλύτερα να πλένεται στο χέρι. Κρατήστε αυτές τις συμβουλές στο μυαλό σας για να διασφαλίσετε ότι τα οικιακά σας αντικείμενα θα διατηρηθούν σε καλή κατάσταση».

Τα ξύλινα αντικείμενα μπορούν επίσης να στραβώσουν ή να σπάσουν σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, οπότε είπε ότι είναι καλύτερο να τα πλένετε στο χέρι, αν μπορείτε. Τα αντικείμενα από χυτοσίδηρο και κρύσταλλο μπορούν επίσης να χάσουν την προστατευτική επίστρωση τους εάν δεν πλυθούν στο χέρι.


Τα αντικείμενα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων

Σύμφωνα με την Lynsey Crombie υπάρχουν μερικά αντικείμενα που μπορείτε να βάλετε στο πλυντήριο πιάτων για να τα καθαρίσετε καλά, όπως τα εξής:

  • Σαγιονάρες: Τοποθετήστε ανάποδα για να αποφύγετε τη συγκέντρωση νερού, επιτρέποντας τον σχολαστικό καθαρισμό.
  • Καπέλα: Η τοποθέτηση στο επάνω ράφι βοηθά στη διατήρηση του σχήματός τους ενώ τα πλένετε απαλά.
  • Παιχνίδια: Τα μεγάλα πλαστικά παιχνίδια όπως τα Lego και τα δεινόσαυροι καθαρίζονται εύκολα στο πάνω ράφι.
  • Παιχνίδια μπάνιου: Διατηρήστε αυτές τις λαστιχένιες πάπιες καθαρές.
  • Μπουκάλια και πιπίλες: Αποστειρώστε τα με ασφάλεια στο πλυντήριο πιάτων σας.
  • Πανιά και σφουγγάρια: Ένας πολύ καλός τρόπος για να τα απολυμάνετε για περαιτέρω χρήση.
  • Πινέλα μακιγιάζ: Οι βούρτσες με πλαστικές λαβές χωρούν άνετα στο ράφι των μαχαιροπήρουνων.

Μπορείτε επίσης να βάλετε τα κεραμικά σας πιάτα, μπολ και τα γυάλινα σκεύη σας, αλλά θα πρέπει να προσέχετε να «ξεχωρίσετε τα ποτήρια και τις κούπες για να αποφύγετε το ξύσιμο».

 

Τα μαχαιροπίρουνα μπορούν επίσης να πλυθούν με αυτόν τον τρόπο, με τα «μαχαίρια στραμμένα προς τα κάτω για ασφάλεια». Επίσης, «τα πλαστικά πιάτα των παιδιών είναι επίσης ασφαλή στο πλυντήριο πιάτων».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου