Νένα Ισμυρνόγλου
Υλικά
Μερίδες: 4
800 γρ. φιλέτο φρέσκου μπακαλιάρου, σε κομμάτια 4 εκ. (ή κατεψυγμένος)
1 κουνουπίδι, χωρισμένο σε μπουκετάκια
200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
1 μικρή καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τον μπακαλιάρο με κοκκινιστό κουνουπίδι, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε 80 ml από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το κουνουπίδι για 6-8 λεπτά.
Ρίχνουμε την ντομάτα, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά.
Προσθέτουμε λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά.
Ρίχνουμε τον μπακαλιάρο και αλατοπίπερο, σείουμε την κατσαρόλα ώστε να καλυφθεί από τη σάλτσα και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, το ξύσμα λεμονιού, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
Σερβίρουμε στα πιάτα και βάζουμε όσο χυμό λεμονιού θέλει ο καθένας.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 175.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου