Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2024

Φασόλια με μανιτάρια

Νίκη Χρυσανθίδου

Υλικά

Μερίδες: 4

 350 γρ. φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς

 1 κρεμμύδι, τριμμένο

 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες

 1 κουτ. σούπας τζίντζερ φρέσκο, τριμμένο

 700 γρ. λευκά μανιτάρια, σε φέτες

 4 ολόκληρα ντοματάκια από κονσέρβα, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη, ή φρέσκες ντομάτες, τριμμένες (στην εποχή τους)

 4 πιπεριές κέρατο, σε καρέ (προαιρετικά, στην εποχή τους)

 70 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Διαδικασία

Για να ετοιμάσουμε τα φασόλια με μανιτάρια βράζουμε τα φασόλια σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30-40 λεπτά ή μέχρι να μισομαλακώσουν και τα σουρώνουμε.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ, ανακατεύοντας, για 3-4 λεπτά

Προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τις πιπεριές (αν βάλουμε), αλάτι, πιπέρι και 250 ml ζεστό νερό.

Όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τα σουρωμένα φασόλια, σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά.

Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.

 

Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου