ΥΛΙΚΑ
Μερίδες: 4
4 τσιπούρες, περίπου 450-500 γρ. η καθεμία, καθαρισμένες
1 λεμονόκουπα
Για τη μαρινάδα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα, τύπου ντιζόν
3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
7 ίνες κρόκος Κοζάνης
1 καρότο, χοντροτριμμένο
1 κουτ. γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
1 σκελίδα σκόρδου
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να ετοιμάσουμε τις τσιπούρες με κρούστα καρότου στον φούρνο, τρίβουμε τα ψάρια με τη λεμονόκουπα και τα αλατίζουμε.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το τριμμένο καρότο με τον κρόκο Κοζάνης σε 1/2 κούπα νερό, για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.
Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το χτυπάμε στον πολυκόφτη με τα υπόλοιπα υλικά της μαρινάδας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Αλείφουμε καλά τις τσιπούρες με την πυκνόρρευστη μαρινάδα και τις στρώνουμε σε ένα ταψί που να τις χωράει ακριβώς.
Ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν, αλλά να μη στεγνώσουν.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 164.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου