Ζάχαρη & Αλεύρι
Υλικά
Μερίδες: για 1 πίτσα 38-40 εκ.
1 δόση ζύμη για πίτσα της επιλογής μας ή έτοιμη ζύμη για πίτσα, του εμπορίου
70 γρ. φρέσκια μοτσαρέλα, ψιλοκομμένη
60 γρ. γκοργκοντζόλα (ή άλλο μπλε τυρί της αρεσκείας μας), θρυμματισμένο
70 γρ. ώριμο τσένταρ, τριμμένο
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
λίγο θυμάρι, φρέσκο ή ξερό
ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για την πίτσα 4 τυριά, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
Ανοίγουμε το ζυμάρι με τα δάχτυλα ή με τον πλάστη σε διάμετρο περίπου 38 εκ.
Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί (ρηχό, ειδικό για πίτσα, ή τη λαμαρίνα του φούρνου) και απλώνουμε πάνω του τη ζύμη.
Σε μπολ ανακατεύουμε τη μοτσαρέλα, το μπλε τυρί και το τσένταρ και καλύπτουμε τη ζύμη ομοιόμορφα με το μείγμα τυριών.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το θυμάρι και ψήνουμε για περίπου 10 λεπτά (ανάλογα με τη ζύμη που έχουμε επιλέξει), στη χαμηλότερη θέση του φούρνου, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια, αλλά να ψηθεί η ζύμη και από κάτω.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 59.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου