Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2025

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα

Αλέξανδρος Κοσκινάς

 Υλικά

Μερίδες: 4

 500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες από κεφάλι, κελύφη και ουρές, καθώς και από το «εντεράκι» που διατρέχει κατά μήκος τον κορμό τους

 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

 2 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και σπασμένες

 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο

 80 ml λευκό ξηρό κρασί

 650 γρ. ντοματάκια κονσέρβας με τον χυμό τους, ψιλοκομμένα

 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα

 80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη

 λίγα φυλλαράκια μαϊντανού, ψιλοκομμένα, για το σερβίρισμα

 4-5 σταγόνες ξίδι

 90 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για τις γαρίδες σαγανάκι με φέτα και μουστάρδα, ξεκινάμε και σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ξανθύνει καλά.

Ρίχνουμε το σκόρδο και το μπούκοβο και σοτάρουμε για 1⁄2 λεπτό.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε για 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Ρίχνουμε τα ντοματάκια και τη μουστάρδα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα, ανακατεύοντας τακτικά.

Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 5 λεπτά.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τη φέτα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να μισολιώσει και να αναμειχθεί με τη σάλτσα.

 

Ραντίζουμε με το ξίδι, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου