Χριστόφορος Πέσκιας
Υλικά
Μερίδες: 6
500 γρ. μακριές ταλιατέλες
250 γρ. καπνιστό μπέικον, σε καρέ
150 γρ. λευκά μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
200 γρ. αρακάς κατεψυγμένος
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
150 γρ. κασέρι, τριμμένο
150 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε φουρνιστές ταλιατέλες με τυριά και μανιτάρια, αρχικά βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, για 3 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους.
Στη συνέχεια, τις στραγγίζουμε και τις αδειάζουμε σε μέτριο, βαθύ πυρίμαχο ταψί.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε την (άδεια πλέον) κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει.
Ψήνουμε εκεί το μπέικον και τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τον αρακά και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το κασέρι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
Αδειάζουμε το όλον πάνω στα ζυμαρικά, ομοιόμορφα.
Πασπαλίζουμε με το κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι η επιφάνεια να γκρατιναριστεί και να ροδίσει.
Ξεφουρνίζουμε, πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και σερβίρουμε τις φουρνιστές ταλιατέλες με τυριά και μανιτάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου