Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

Πατσάς γεμιστός

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά πατσά και ποδαράκια

300. γρ, ρύζι

2 κουταλιές της σούπας φρέσκο βούτυρο

αλάτι- πιπέρι

2 αυγά

λεμόνια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τον πατσά και τον τρίβουμε με λεμόνι. Σε νερό που βράζει ρίχνουμε τα ποδαράκια και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

Βάζουμε σε τηγάνι το βούτυρο, το ρύζι πλυμένο, αλάτι πιπέρι και τα φέρνουμε βόλτα 2-3 λ3επτά,

Παίρνουμε τον πατσά(ολόκληρο) και τον γεμίζουμε με το ρύζι. Ράβουμε τις άκρες του και τον βάζουμε στην κατσαρόλα με τα ποδαράκια.

Όταν είναι έτοιμος βγάζουμε τον πατσά σε πιατέλα, αφαιρούμε τις κλωστές και ρίχνουμε μια κουταλιά απ το ζουμί μέσα στο ρύζι.

Καθαρίζουμε τα ποδαράκια από τα κόκαλα, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια , τα ρίχνουμε στη σούπα και αυγοκόβουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου