Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Γκρίζα ή λευκά μαλλιά; Καλύψτε τα με φυσικούς τρόπους

Τα γκρίζα μαλλιά ακόμα και τα λευκά λένε πως προσθέτουν γοητεία.

Είναι αλήθεια, όμως όταν έχουν καθαρό γκρι ή λευκό και είναι ομοιόμορφα. Δυστυχώς δεν συμβαίνει πάντα αυτό και οι περισσότεροι καταφεύγουμε σε χημικές βαφές για να τα καλύψουμε.

Και μπορεί να έχουμε καλό αποτέλεσμα, ειδικά αν η βαφή γίνει από ειδικούς, όμως τα μαλλιά μας

ταλαιπωρούνται και ίσως υπάρξουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον οργανισμό μας.

Υπάρχουν ωστόσο φυσικοί τρόποι να καλύψετε τα γκρίζα μαλλιά, που μπορεί να μην έχουν τα άμεσα αποτελέσματα της επαγγελματικής βαφής, όμως με τη συχνή εφαρμογή επαναφέρουν σταδιακά το χρώμα των μαλλιών.

Για καστανά μαλλιά κατάλληλο είναι το κακάο. Ανακατεύετε 50 γρ σκόνη κακάο σε 120 ml γιαούρτι. Προσθέτετε 1 κ.σ λάδι καρύδας και 1 κ.σ μέλι. Κάνετε μασάζ με το μείγμα και το αφήνετε να δράσει για 1 ώρα. Λουστείτε με ουδέτερο σαμπουάν. Μπορείτε να επαναλάβετε μια με δυο φορές τον μήνα.

Άλλος τρόπος είναι να προσθέσουμε σε μια ποσότητα μαλακτικής κρέμας ένα δυνατό καφέ, 3-4 κουταλιές σε λίγο νερό που θα βράσουμε και όταν κρυώσει, κάνουμε μασάζ με το μείγμα, αφήνουμε 1 ώρα και ξεβγάζουμε. Η εφαρμογή μια φορά την εβδομάδα θα επαναφέρει το χρώμα σταδιακά.

Για μαύρα μαλλιά ιδανικό είναι το μαύρο τσάι. Φτιάξτε μια ποσότητα 1 λίτρου νερού με 4 σακουλάκια τσάι. Αφήστε τα μέσα μέχρι να σκουρύνει το νερό και να κρυώσει και προσθέστε μια πρέζα αλάτι. Λουστείτε και ξεβγάλτε τα μαλλιά με το τσάι. Μια φορά την εβδομάδα και σταδιακά σκουραίνουν τα γκρίζα. 

Για ξανθά μαλλιά αντικαταστήστε το μαύρο τσάι με χαμομήλι.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση πως δεν είσαστε αλλεργικοί σε κάποιο από τα συστατικά των συνταγών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου