Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

Ταρτάκια με τόνο

ΥΛΙΚΑ για 20 ταρτάκια

1 κονσέρβα τόνο σε ηλιέλαιο

2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα

1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη

200 γρ. τυρί κρέμα

Λίγο ροκφόρ

1 κρόκο αυγού

20 έτοιμα ταρτάκια ή σφολιατάκια 

φέτες λεμονιού, μαρούλι και μαγιονέζα για το σερβίρισμα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε τα ταρτάκια σε ατομικά φορμάκια και μοιράζετε σε αυτά τον τόνο καλά στραγγισμένο και κομματιασμένο με το πιρούνι.

Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, τα αγγουράκια και την κάπαρη.

Χτυπάτε το τυρί κρέμα με το ροκφόρ, τον κρόκο αυγού, αλατοπίπερο και περιχύνετε τα ταρτάκια.  

Ψήνετε στους 220 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρετε με μαρούλι, φέτες λεμονιού και μαγιονέζα.

ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ

Για κρύα ταρτάκια παραλείπετε το αυγό και το τυρί κρέμα. Ακολουθείτε την ίδια διαδικασία και όταν πρόκειται να τα σερβίρετε προσθέτετε μαγιονέζα και ανακατεύετε ελαφρά. Σερβίρετε με πιπεριές Φλωρίνης και κάπαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου