Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Πως θα διατηρήσετε τις τέντες σας για μια ζωή

 Οι τέντες μας προστατεύουν από τον ήλιο και τη βροχή, διατηρώντας το σπίτι μας πιο δροσερό το καλοκαίρι και κρατώντας στεγνό το μπαλκόνι μας τις βροχερές ημέρες.

Με τον καιρό όμως φθείρονται και η αντικατάσταση τους είναι μια δαπανηρή διαδικασία.

Ευτυχώς υπάρχουν τρόποι να τις διατηρήσουμε σε άριστη κατάσταση για πολλά χρόνια ίσως και για πάντα!

Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

1. Καθαρίζετε σχολαστικά το πανί της τέντας σας από λεκέδες, περιττώματα πουλιών, φύλλα και οτιδήποτε άλλο μπορεί σταδιακά να τις καταστρέψει. Αποφύγετε να λιμνάζει το νερό πάνω τους γι αυτό φροντίστε να είναι καλά τεντωμένες.

Οι τέντες καθαρίζονται εύκολα όταν είναι στεγνές. Καθαρίζετε με απαλό βούρτσισμα και την ηλεκτρική σκούπα. Μπορείτε να τις πλύνετε με χλιαρό νερό και μια σκούπα. Προσοχή το νερό να είναι περίπου 30-40 βαθμούς, γιατί το πολύ ζεστό μπορεί να συρρικνώσει τις ίνες του υφάσματος

2. Περάστε το πανί, με διαφανές υλικό υγρής σιλικόνης, που υπάρχει σε σπρέυ, ώστε να δημιουργήσετε μια αδιάβροχη επίστρωση που δεν θα επιτρέπει στο νερό να περνάει από τους πόρους του υφάσματος και τις ραφές. Μετά από αυτή τη διαδικασία πρέπει να αφήσετε να στεγνώσουν στον ήλιο τουλάχιστον μια ημέρα.

3. Επιδιορθώστε μικρά σχισίματα και φθορές που με τον χρόνο θα μεγαλώσουν και θα καταστρέψουν την τέντα σας. Μπορείτε να ράψετε ένα κομμάτι από το ίδιο πανί( αν έχετε) ή ένα κομμάτι καραβόπανο μεγαλύτερο από την τρύπα με μια σακοράφα, στην οποία θα έχετε περάσει κερένιο σπάγκο. Το ίδιο πρέπει να κάνετε και με τις ξηλωμένες ραφές.

4. Σημαντικό είναι επίσης να προστατεύετε και τους μηχανισμούς. Αν παρατηρήσετε σκουριά, τρίψτε με σύρμα και βάψτε τα σημεία. Μπορείτε ακόμα να αποφύγετε τη σκουριά αλείφοντας τις ενώσεις με λάδι.

5.Τέλος μην μαζεύετε την τέντα αν είναι βρεγμένη ή έχει πάγο και μαζέψτε την όταν έχει ισχυρούς ανέμους ή καταρρακτώδεις βροχές που μπορεί να σπάσουν τους βραχίονες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου