Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2022

Κολοκύθα ποντιακή

ΥΛΙΚΑ

1 μέτρια κόκκινη κολοκύθα

300 γρ. ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια

μισό κιλό ντομάτες

300 γρ. ρύζι για πιλάφι

αλάτι-πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και αφαιρούμε τους σπόρους. Κόβουμε σε κομμάτια όπως τις πατάτες και τις βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και τσιγαρίζουμε με το λάδι. Ρίχνουμε την κολοκύθα και την καβουρντίζουμε μαζί με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με τη ντομάτα περασμένη στον τρίφτη χωρίς σπόρους και φλούδες. Προσθέτουμε λίγο νερό και αλατοπίπερο. Μόλις μισοβράσει η κολοκύθα ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο και βράζουμε ένα τέταρτο ακόμα ή λίγο περισσότερο μέχρι να μαλακώσει το ρύζι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Σκεπάζουμε 10 λεπτά με καθαρή πετσέτα και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου