Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Καιρός για λαδερό. Μποναμάτσι Χαλκιδικής

 Είναι πια καιρός για ένα λαδερό φαγητό, δεν νομίζετε;

Μποναμάτσι

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό πατάτες

μισό κιλό σπανάκι

Άνηθο

1-2 φύλλα δάφνης

ελαιόλαδο

2-3 ντομάτες ή κονσέρβας


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε κυδωνάτες τις πατάτες και τις ροδίζουμε σε τηγάνι με το λάδι. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το λάδι και προσθέτουμε πλυμένο το σπανάκι, τον άνηθο και αλατοπίπερο. Περνάμε από το τρυπητό τις ντομάτες(αν είναι κονσέρβα παραλείπουμε αυτό το στάδιο) και τις βράζουμε με λίγο λάδι και τη δάφνη.

Περιχύνουμε με τη ντομάτα τις πατάτες και το σπανάκι και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μείνει το φαγητό μόνο με τη σάλτσα του.

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, διαδώστε το στους φίλους σας https://thaymastoskosmos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου