Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2023

Μήπως καταναλώνετε περισσότερη βενζίνη από ότι χρειάζεται;

Αν και τα ντιζελοκίνητα, τα υγραεριοκίνητα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κερδίζουν έδαφος τα τελευταία χρόνια, η συντριπτική πλειοψηφία έχουμε βενζινοκίνητα.

Με τις τιμές της βενζίνης στα ύψη καλό είναι να δούμε πως θα μειώσουμε την κατανάλωση της, χωρίς επιπτώσεις στην απόδοση του αυτοκινήτου μας.

Το πρώτο που πρέπει να προσέξουμε είναι η

καλή του συντήρηση. Όσο καλύτερα είναι ρυθμισμένος ο κινητήρας, τόσο μειώνονται οι απαιτήσεις του σε καύσιμο.

Ασφαλώς μεγάλο ρόλο παίζει η ποιότητα των καυσίμων. Επιλέγουμε πρατήρια που έχουμε τσεκάρει και τα θεωρούμε αξιόπιστα. Μην μας ξεγελάει μόνο η τιμή.

Μην φορτώνουμε βάρη στο αυτοκίνητο. Ότι δεν χρειάζεται το αφήνουμε εκτός. Κοιτάξτε το πορτ μπαγκάζ σας και αδειάστε το από κάθε περιττό. Κάθε κιλό βάρους αυξάνει την κατανάλωση.

Οδηγούμε με σταθερή ταχύτητα. Οι απότομες επιταχύνσεις αυξάνουν την κατανάλωση. Με χαμηλές στροφές επιτυγχάνουμε μείωση του καυσίμου.

Τα καινούργια αυτοκίνητα έχουν το Start-Stop, που σβήνει τον κινητήρα όταν σταματάμε για λίγα λεπτά. Αν έχουμε παλαιότερης τεχνολογίας σβήνουμε εμείς τον κινητήρα και δεν τον αφήνουμε στο ρελαντί

Βάζουμε πάντα τη σωστή ταχύτητα στο κιβώτιο για να μην ανεβάζει στροφές ο κινητήρας,

Καλό είναι να μην ανοίγουμε τα παράθυρα, ειδικά αν έχουμε αναπτύξει ταχύτητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγάλη κατανάλωση.

Η σωστή ποσότητα αέρα στα ελαστικά, είναι ένας παράγοντας εξοικονόμησης καυσίμου καθόλου αμελητέος.

Τέλος σταματάμε σταδιακά στα φανάρια και όχι με απότομο φρενάρισμα.

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, διαδώστε το στους φίλους σας https://thaymastoskosmos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου