Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

Η παράξενη ιστορία του τρίτου μυστικού της Φατίμα

 Κατά το διάστημα από 13 Μαίου έως 13 Οκτωβρίου του 1917, στο μικρό Πορτογαλικό χωριό της Φατίμα, λέγεται πως παρουσιάστηκε η Παναγία τρεις φορές σε τρία μικρά παιδιά, την Λουσία, τον Φρανσίσκο και την Ζασίντα Μαρτό, αποκαλύπτοντας τους τρία μυστικά μηνύματα.

Το πρώτο όραμα αφορά ένα όραμα της κόλασης και έχει μεγάλες ομοιότητες με κάτι που θυμίζει πυρηνικό πόλεμο.

Το δεύτερο μήνυμα σημαδεύει το τέλος του πολέμου, που ακολουθείται από

παράξενες λάμψεις, πείνα και διωγμούς.

Το τρίτο είναι αινιγματικό και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για το νόημα του.

Ένα μέρος αυτού του μηνύματος σφραγίστηκε και στάλθηκε το 1960 στον πάπα Ιωάννη ΧΧΙΙΙ, ο οποίος χλόμιασε όταν έμαθε το περιεχόμενο του.. Και έτσι έκρινε σωστό να μην το δημοσιοποιήσει.

Αργότερα ο διάδοχος του Παύλος VΙ, μετέδωσε ένα μέρος αυτου΄του μηνύματος στην Ουάσιγκτον, στο Λονδίνο και στη Μόσχα.

Το κείμενο που έγινε γνωστό, αν και δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι αντιστοιχεί με το τρίτο μυστικό, λέει τα εξής:

"Ο μεγάλος πόλεμος θα επέλθει κατά το δεύτερο ήμισυ του 20ου αιώνα, φωτιά και καπνός θα πέσουν τότε από τον ουρανό και όλα όσα είναι όρθια θα σωριαστούν. Εκατομμύρια άνθρωποι θα χάσουν τη ζωή τους και όσοι ζήσουν θα ζηλέψουν ακόμη και όσους πέθαναν. Θα υπάρει δυστυχία οπουδήποτε και αν ρίξετε το βλέμμα σας και αθλιότητα πάνω στη γη και θα υπάρξει ερήμωση σε όλες τις χώρες...".

Το Βατικανό δημοσίευσε τελικά το περιεχόμενο του τρίτου μυστικού το 2000. Περιέγραφε ένα όραμα στο οποίο η Παναγία έδειχνε στη Λουσία μια φλεγόμενη λόγχη, την οποία κρατούσε ένα άγγελος. Μια πομπή στην οποία συμμετείχε ο Πάπας και πολλοί επίσκοποι και ιερείς διέσχιζε μια πόλη γεμάτη ερείπια και ξαφνικά τους σκότωσε όλους μια ομάδα στρατιωτών.

Αυτή η δημοσίευση έρχεται σε αντίθεση με την προηγούμενη και σαφώς δεν δικαιολογεί την άρνηση της κοινοποίησης για ολόκληρες δεκαετίες.

Σύμφωνα με τις μοναχές που ζούσαν στο ίδιο μοναστήρι με την Λουσία, όταν ρωτήθηκε σχετικά με το τρίτο μυστικό, εκείνη είδε ένα ακόμα όραμα, με έναν άγγελο με  φλεγόμενο δόρυ να προκαλεί μια τεράστιας κλίμακας καταστροφή στον πλανήτη. 

Τελικά ποτέ δεν μαθεύτηκε επίσημα τι ακριβώς περιέχει το τρίτο μυστικό και ποιος ο λόγος που το Βατικανό αρνείται ακόμα και σήμερα να το δημοσιοποιήσει!

Με πληροφορίες από το βιβλίο: "Οι προφητείες για το 2000" 

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, διαδώστε το στους φίλους σας https://thaymastoskosmos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου