Ο χειμώνας είναι η εποχή που οι περισσότεροι θα αρρωστήσουμε από κάποια ίωση. Είτε ένα απλό κρυολόγημα είτε κάτι σοβαρότερο όπως η γρίπη και ο κωρονοϊός.
Υπάρχουν όμως τρόποι να αποφύγουμε ή να μειώσουμε τον κίνδυνο να κολλήσουμε κάτι από αυτά.
Μεγάλη προσοχή δίνουμε όταν βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο. Τα χρόνια της καραντίνας μας έμαθαν πως να προφυλαχτούμε. Αποφεύγουμε τις αγκαλιές και τα φιλιά και κρατάμε όσο είναι δυνατόν τις αποστάσεις. Φροντίζουμε να αερίζουμε τον χώρο κατά
διαστήματα και πλένουμε συχνά τα χέρια μας με νερό και σαπούνι ή με ειδικό απολυμαντικό.Βγαίνουμε στον καθαρό αέρα. Ντυνόμαστε καλά και κάνουμε ένα μεγάλο περίπατο με γρήγορο βηματισμό. Εναλλακτικά επιλέγουμε το γυμναστήριο ή μια σχολή χορού για περισσότερη κίνηση.
Φροντίζουμε τα επίπεδα υγρασίας στο σπίτι μας να μην ξεπερνούν το 40-50%». Αυτό το επιτυγχάνουμε με ένα αξιόπιστο αφυγραντήρα. Αν σας φαίνεται ακριβή λύση(και είναι!), δοκιμάστε να μεταφέρετε τα φυτά εσωτερικού χώρου στο μπαλκόνι ή επιλέξτε αυτά που δεν χρειάζονται συχνό πότισμα. Επίσης μειώστε το χρόνο του ντους σε όσο πραγματικά σας χρειάζεται και αφήνετε το παράθυρο του μπάνιου ανοικτό μέχρι να εξατμιστούν οι ατμοί.
Χρησιμοποιήστε τον απορροφητήρα ακόμα λίγα λεπτά μετά το τέλος του μαγειρέματος.
Αποφεύγετε να αποθηκεύετε τα ξύλα για το τζάκι μέσα στο σπίτι ιδίως αν είναι φρεσκοκομμένα.
Ελέγξτε τα επίπεδα της βιταμίνης D του οργανισμού σας, καθώς η μειωμένη ηλιοφάνεια της εποχής δεν βοηθάει στην παραγωγής της. Με τη γνώμη του γιατρού σας αν χρειάζεται μπορείτε να πάρετε συμπληρώματα διατροφής που την περιέχουν.
Τροφές που μπορούν να βοηθήσουν
Σούπες και κυρίως κοτόσουπα με λαχανικά.
Ζεστό γάλα καθώς και άλλα γαλακτοκομικά που περιέχουν βιταμίνες Β12 και Α, πρωτεΐνες και ασβέστιο που ενισχύουν το ανοσοποιητικό.
Βρώμη. Ένα μπολ με κουάκερ και φρούτα της εποχής είναι ότι καλύτερο για πρωϊνο.
Κουνουπίδι και μπρόκολο που περιέχουν μεγάλη ποσότητα βιταμίνης C.
Καρότα. Ωμά ή βρασμένα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για σνακ.
Άφθονα φρούτα και λαχανικά όπως πιπεριές και εσπεριδοειδή
Τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως κόκκινο κρέας, φακές και πράσινα φυλλώδη λαχανικά
Σκόρδο. Γνωστό για τις αντιϊικές και αντιμικροβιακές του ιδιότητες. Μιλάμε βέβαια κυρίως για το ωμό σκόρδο.
Και κυρίως θετική σκέψη. Μην ξεχνάτε οι σκέψεις επηρεάζουν το σώμα μας!
Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, διαδώστε το στους φίλους σας https://thaymastoskosmos.blogspot.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου