Νάσος Καρανικόλας
Υλικά
Μερίδες: 4
500 γρ. ψιλό μαριδάκι, καλά πλυμένο, καθαρισμένο και στραγγισμένο
1 ξερό κρεμμύδι, σε πολύ λεπτές φέτες
4 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κουτ. γλυκού σουσάμι
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μαριδόπιτα στο τηγάνι με σουσάμι, χωρίς φύλλο, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα μεγάλο μπολ, το μαριδάκι, το κρεμμύδι, το αλεύρι και το σουσάμι.
Στη συνέχεια, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε το αλεύρι να καλύψει καλά το μαριδάκι. Δεν πειράζει αν «σπάσουν» μερικά.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε τόσο ελαιόλαδο ώστε απλώς να καλύψουμε τον πυθμένα του και το ζεσταίνουμε να κάψει, σε μέτρια φωτιά.
Αδειάζουμε το μείγμα με το μαριδάκι και το στρώνουμε με κουτάλι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα στο τηγάνι.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τηγανίζουμε χωρίς να ανακατέψουμε, μέχρι η κάτω πλευρά του μείγματος να ροδίσει.
Με δύο σπάτουλες ή με ένα πιάτο αναποδογυρίζουμε με προσοχή το μείγμα (σαν να τηγανίζουμε ομελέτα) και το τηγανίζουμε για μερικά λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσει και η άλλη πλευρά.
Δείτε επίσης: ΚΟΝΤΡΑ ΤΟΝ ΠΗΡΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ (Προς μελοποίηση)
Αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αφήνουμε τη μαριδόπιτα να γλιστρήσει σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου