Τρίτη 18 Ιουνίου 2024

«Αυτή είναι η λύση για να καθαρίσετε όλα τα σοβατεπί σε λιγότερο από 10 λεπτά» – Τι αποκαλύπτει επαγγελματίας καθαρισμού

 Ο καθαρισμός των σοβατεπί συχνά μπαίνει στο τέλος της λίστας των υποχρεώσεων για πολλούς λόγους, αλλά κατά καιρούς χρειάζονται και αυτά καθάρισμα. Συγκεντρώνουν πολλή σκόνη, βρωμιά και δαχτυλιές. Τα καθαρά σοβατεπί μπορούν να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται πιο φωτεινό και καθαρό. Ειδικός εξηγεί πώς να τα καθαρίσετε σωστά.

Σύμφωνα με τον Matthew Harrison, ειδικό στο PriceYourJob.co.uk, ο καθαρισμός τους είναι εύκολος.

Ακολουθήστε τα εξής βήματα για τον καθαρισμό των σοβατεπί:

  1. Προτού αρχίσετε να καθαρίζετε τις σοβατεπί σας, θα πρέπει να τα ξεσκονίσετε.
  2. Χρησιμοποιήστε μια μαλακή βούρτσα για να απομακρύνετε οποιαδήποτε σκόνη, ιστούς από αράχνες και βρωμιά από τα σοβατεπί. Για να το κάνετε αυτό, περάστε απαλά τη βούρτσα κατά μήκος των σοβατεπί. Μην ξεχάσετε να εισχωρήσετε σε όλες τις γωνίες και τις σχισμές όπου μπορεί να κρύβεται σκόνη, βρωμιά και ιστούς από αράχνες.
  3. Αφού ξεσκονίσετε τα σοβατεπί, θα πρέπει στη συνέχεια να ετοιμάσετε το διάλυμα καθαρισμού σας.
  4. Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό και προσθέστε μια μικρή ποσότητα απορρυπαντικού ή πολυκαθαριστικού. Προσέξτε να μην βάλετε πολύ, γιατί αυτό μπορεί να αφήσει υπολείμματα στα σοβατεπί.
  5. Ανακατέψτε απαλά το διάλυμα μέχρι να ενωθεί καλά.»
  6. Στη συνέχεια, βουτήξτε ένα πανί από μικροΐνες ή ένα σφουγγάρι στο διάλυμα και στύψτε το καλά για να φύγει το περίσσιο νερό, και στη συνέχεια σκουπίστε με απαλές κινήσεις.

Χρήσιμες συμβουλές για τα σοβατεπί:

  1. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν σημάδια φθοράς, λεκέδες ή βρωμιά, τα οποία θα πρέπει να μπορούν να αφαιρεθούν με το πανί.
  2. Αποφύγετε να τρίβετε πολύ δυνατά, καθώς αυτό μπορεί να καταστρέψει τις σοβατεπί και φροντίστε να ξεπλένετε το πανί ή το σφουγγάρι όσο προχωράτε για να αποφύγετε τη μεταφορά βρωμιάς.

Ο ειδικός σημείωσε: «Μπορείτε να καθαρίσετε τα σοβατεπί σας με ένα εργαλείο με μακρύ χερούλι χωρίς να χρειάζεται να σκύψετε ή να κάθεστε στο πάτωμα. Ορισμένα παραδείγματα περιλαμβάνουν μια μακριά λαβίδα ή μια σφουγγαρίστρα από μικροΐνες με επεκτεινόμενο χερούλι».

Μπορείτε να ακολουθήσετε τα εξής βήματα:

  1. Απλά τοποθετήστε ένα πανί μικροΐνες ή μια κεφαλή σκόνης στο εργαλείο σας και βεβαιωθείτε ότι είναι καλά στερεωμένα.
  2. Βρέξτε το πανί ή ψεκάστε μια μικρή ποσότητα πολυκαθαριστικού πάνω του. Ξεκινώντας από τη μία άκρη των σοβατεπί, καθοδηγήστε το εργαλείο κατά μήκος με απαλές σαρώνες κινήσεις.
  3. Μπορεί να χρειαστεί να ξεπλύνετε ή να αλλάξετε το ξεσκονόπανο ή το πανί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καθαρισμού, εάν αρχίσει να συσσωρεύεται βρωμιά.
  4. Μόλις ολοκληρώσετε τον καθαρισμό των σοβατεπί, χρησιμοποιήστε ένα καθαρό πανί ή πετσέτα για να τα στεγνώσετε.
  5. Σκουπίστε όλη την υπόλοιπη υγρασία και βεβαιωθείτε ότι τα σοβατεπί είναι τελείως στεγνά για να αποφύγετε τυχόν ζημιά από το νερό ή παραμόρφωση.
  6. Μόλις στεγνώσουν, επιθεωρήστε τα σοβατεπί για να βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε παραλείψει κανένα σημείο.
  7. Εάν χρειάζεται, επαναλάβετε τη διαδικασία καθαρισμού σε αυτές τις περιοχές μέχρι να καθαριστούν ολόκληρα τα σοβατεπί.

Ο καθαρισμός των σοβατεπί δεν χρειάζεται να διαρκέσει πολύ, αλλά μπορεί να γίνει σε λιγότερο από 10 λεπτά, ειδικά με ένα εργαλείο με μακριά λαβή. Ο επαγγελματίας καθαρισμού προτείνει: «Μπορείτε να καθαρίσετε τα σοβατεπί σας χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα ηλεκτρικής σκούπας. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε τα σοβατεπί σας χωρίς να χρειάζεται να σκύβετε ή να κάθεστε στο πάτωμα».

Ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Πρώτα, ελέγξτε αν η ηλεκτρική σας σκούπα έχει εξάρτημα βούρτσας ή εργαλείο σχισμής ειδικά σχεδιασμένο για τον καθαρισμό των σοβατεπί.
  2. Συνδέστε το σχετικό εργαλείο στον εύκαμπτο σωλήνα ή τη ράβδο της ηλεκτρικής σκούπας.
  3. Ενεργοποιήστε την ηλεκτρική σκούπα σας και περάστε το εξάρτημα ή το εργαλείο κατά μήκος της βάσης.
  4. Εστιάστε στην αφαίρεση όλης της βρωμιάς, της σκόνης και των ιστών αράχνης.

 

«Εργαστείτε αργά και μεθοδικά για να βεβαιωθείτε ότι θα καθαρίσετε πλήρως και φροντίστε να δίνετε μεγάλη προσοχή στις ρωγμές και τις γωνίες. Ίσως χρειαστεί να συνδυάσετε αυτήν τη μέθοδο καθαρισμού με καθαρισμό με ένα υγρό πανί ή εργαλείο με μακριά λαβή για να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να απαλλαγείτε από τυχόν γρατζουνιές ή λεκέδες».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου