Σάββατο 15 Ιουνίου 2024

Πως ανοίγει το πορτάκι ρεζερβουάρ αν κολλήσει;

 Πως ανοίγει το πορτάκι ρεζερβουάρ αν κολλήσει; Είναι να μην σου τύχει, αλλά αν τύχει, σου έχουμε τη λύση σε λίγα δευτερόλεπτα.

Αν και ιδιαίτερα απλό στην κατασκευή του, το πορτάκι της βενζίνης έχει πολλαπλούς ρόλους και μπορεί να προσφέρει μια «χείρα βοηθείας» τη στιγμή που το χρειάζεστε.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοκινήτων ενσωματώνουν στη σχεδίασή τους ένα μικρό πορτάκι στο πίσω μέρος πίσω από το οποίο «κρύβεται» η τάπα του

καυσίμου.

Αυτά τα πορτάκια βρίσκονται εκεί για να προστατεύουν την τάπα του καυσίμου, όχι μόνο από τα στοιχεία της φύσης αλλά και από τους «μακρυχέρηδες», ενώ η παρουσία τους εξασφαλίζει και τη σωστή αεροδυναμική απόδοση ενός αυτοκινήτου.

Τι γίνεται όμως όταν κολλήσει και δεν ανοίγει;

Μην σε πιάνει πανικός. Υπάρχει η λύση και είναι πανεύκολη. Άνοιξε το πορτμπαγκάζ, πήγαινε αριστερά ή δεξιά, ανάλογα το σημείο που βρίσκεται η τάπα, αφαιρέστε την προστατευτική μοκέτα που υπάρχει στο σημείο (πολλά μοντέλα έχουν ντουλαπάκι) και κατόπιν τραβήξτε το σύρμα της τάπας προς το μέρος σας. Το πορτάκι θα ανοίξει αμέσως. 

 

Μέχρι να το επισκευάσετε μπορείτε να επαναλαμβάνετε τη διαδικασία κάθε φορά που χρειάζεται να ανεφοδιαστείτε με καύσιμα.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου