Υλικά
Μερίδες: 4-6
1 κιλό μοσχαρίσια ελιά, σε μέτρια κομμάτια
300 γρ. τραχανάς σταρένιος, γλυκός
100 γρ. πλιγούρι
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
τα φύλλα από 2 κλωνάρια δυόσμο, ψιλοκομμένα
400 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
300 ml νερό
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε τσούκα (κρέας ψημένο με ντομάτα και δημητριακά), ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 160- 170°C.
Σε μια ευρύχωρη γάστρα, κατά προτίμηση κεραμική, βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και τα απλώνουμε ομοιόμορφα. Φροντίζουμε τα δημητριακά να είναι πλήρως καλυμμένα με το υγρό, αλλιώς συμπληρώνουμε λίγο ακόμη νερό.
Ψήνουμε με ξεσκέπαστο σκεύος για περίπου 3 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να σωθούν τα υγρά και το φαγητό να εμφανίσει μια τραγανή κρούστα στην επιφάνεια.
Ξεφουρνίζουμε και σπάμε με ένα κουτάλι την κρούστα σε κομμάτια. Μοιράζουμε το φαγητό σε πιάτα μαζί με κομμάτια της κρούστας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου