Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Το απλό κόλπο για να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές στο πλυντήριο ρούχων με 2 υλικά

Ένα κόλπο καθαρισμού από ειδικούς, με βασικά υλικά που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί θαυμάσια στα πλυντήρια ρούχων. 

Οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να γίνουν δύσκολες και χρονοβόρες, με πολλούς να προσπαθούν να τις αποφύγουν. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορα κόλπα που σας βοηθούν να διατηρήσετε καθαρό και τακτοποιημένο το σπίτι σας.

Το απλό κόλπο για να απαλλαγείτε από τις άσχημες μυρωδιές στο πλυντήριο ρούχων

Δύο ειδικοί στον καθαρισμό,

οι Stacey Solomon και Mrs Hinch fans έδειξαν, μέσα από ένα βίντεο στο TikTok, έναν τρόπο με τον οποίο μπορείτε να καθαρίσετε τον κάδο του πλυντηρίου ρούχων σας, με λεμόνι και οδοντόκρεμα. Μπορεί να φαίνεται παράξενο, αλλά τα αποτελέσματα ενθουσίασαν όσους δοκίμασαν αυτό το κόλπο.

Οι ειδικοί ακολουθούν τα εξής βήματα:

  1. Χρησιμοποιούν ένα λεμόνι κομμένο στη μέση.
  2. Προσθέτουν πάνω στο λεμόνι μια μικρή ποσότητα οδοντόκρεμας.
  3. Τοποθετούν το λεμόνι με την οδοντόκρεμα στο πλυντήριο ρούχων και ξεκινούν ένα γρήγορο κύκλο πλυσίματος.

Το Northern Echo ανέφερε την περίπτωση της Molly Court, η οποία δοκίμασε το κόλπο και ενθουσιάστηκε με τα αποτελέσματα μετά από την εφαρμογή των βημάτων που παρουσιάζονται στο βίντεο. «Παρακολούθησα το νερό να φτάνει στο εσωτερικό καθώς τα λεμόνια μετακινούνταν και η οδοντόκρεμα έκανε αφρό. Όταν τελείωσε ο κύκλος, άνοιξα την πόρτα και η μυρωδιά ήταν κυριολεκτικά σαν μια ανάσα φρέσκου αέρα».


Μια εναλλακτική λύση για τον καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων

Η Lynsey Crombie, γνωστή και ως Βασίλισσα της καθαριότητας στο διαδίκτυο, έχει δημιουργήσει έναν οδηγό στο TikTok για έναν εύκολο καθαρισμό του πλυντηρίου ρούχων σας. Και το καλύτερο είναι ότι είναι φιλικό προς το περιβάλλον και χρησιμοποιεί μόνο δύο συστατικά.

Η Lynsey συνιστά να ανοίξετε την πόρτα του πλυντηρίου και να την ψεκάσετε με «λευκό ξύδι για να αφαιρέσετε τη συσσώρευση βρωμιάς». Στη συνέχεια, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να προσθέσετε 500 γρ κρυστάλλων σόδας απευθείας στο κάδο και να “εκτελέσετε τον πιο ζεστό κύκλο πλύσης”.

Για ένα πραγματικά βρώμικο πλυντήριο ρούχων ή που δεν έχει καθαριστεί για μεγάλο διάστημα, ίσως θέλετε να του δώσετε μια επιπλέον ώθηση. 

 

Η ειδικός συνιστά να βάλετε «περίπου 50ml λευκού ξιδιού στη θήκη απορρυπαντικού ή απευθείας στο κάδο». «Voilà! Το πλυντήριο ρούχων σας είναι λαμπερό καθαρό και έτοιμο να αντιμετωπίσει περισσότερους κύκλους πλύσης», πρόσθεσε η Lynsey.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου