Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

«Είμαι η βασίλισσα της καθαριότητας και αυτό είναι το κόλπο για να απαλλαγείτε από την υγρασία στα παράθυρα» – Η συμβουλή της ειδικού κατά της μούχλας

 Η αυτοαποκαλούμενη Βασίλισσα της Καθαριότητας (Queen of Clean) αποκάλυψε το απαραίτητο προϊόν που πρέπει να δοκιμάσετε για να μην θολώνουν τα παράθυρα σας λόγω της υγρασίας. 

Αυτό το απλό κόλπο μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε ένα κλιμακωτό πρόβλημα υγρασίας και μούχλας στο σπίτι.

Το απλό κόλπο για να αποφύγετε την υγρασία και την μούχλα στο σπίτι

Η Lynsey Crombie (@lynsey_queenofclean) έχει συγκεντρώσει σχεδόν 130.000 ακόλουθους στον λογαριασμό της στο TikTok, όπου μοιράζεται κόλπα για ένα

καθαρό σπίτι. Ένα από αυτά τα κόλπα έχει να κάνει με την υγρασία στα παράθυρα και πώς να μην θολώνουν.

Τα παράθυρα μπορεί να θολώσουν όταν ο ζεστός, υγρός αέρας έρχεται σε επαφή με αυτά και αφήνει σταγονίδια νερού. Εάν αφεθεί ανέπαφη, η υγρασία μπορεί να μαυρίσει τα κουφώματα των παραθύρων και να προκαλέσει ανάπτυξη μούχλας.

Η Lynsey αποκάλυψε ότι αποφεύγει αυτό το πρόβλημα χρησιμοποιώντας ένα βασικό προϊόν κουζίνας για να δημιουργήσει ένα προστατευτικό φράγμα. «Βάλτε μια μικρή ποσότητα υγρού πιάτων σε ένα στεγνό πανί από μικροΐνες και τρίψτε σε όλο το τζάμι», είπε. Η ίδια απέκρουσε τις ανησυχίες για το κόλπο, λέγοντας: «Δεν θα σχηματιστούν κηλίδες καθώς χρησιμοποιείτε την ελάχιστη ποσότητα».

Η Lynsey είπε ότι το κόλπο της για τα παράθυρα εφαρμόζουν πολλοί ιδιοκτήτες σπιτιών όλα αυτά τα χρόνια. Ενθουσιάστηκε που το υγρό πλυσίματος πιάτων δημιουργεί μια αόρατη ασπίδα που την βοηθά να διατηρεί τα παράθυρα καθαρά. «Δημιουργεί ένα φράγμα και αποτρέπει την υγρασία», είπε.


Άλλες συμβουλές της ειδικού 

Η υγρασία μπορεί να αποφευχθεί ανοίγοντας το παράθυρο όταν μαγειρεύετε ή κάνετε ντους. Η Lynsey συνέστησε να αποφύγετε τα στεγνωτήρια ρούχων για να περιορίσετε την υγρασία στο σπίτι. Είπε ότι τα ρούχα πρέπει να αφήνετε τα ρούχα να στεγνώνουν στο πιο φωτεινό δωμάτιο του σπιτιού μπροστά από ένα ανοιχτό παράθυρο. «Κλείστε την πόρτα σε αυτό το δωμάτιο με ανοιχτό το παράθυρο».

Η Lynsey αποκάλυψε προηγουμένως ότι το υγρό πιάτων είναι το προϊόν καθαρισμού που θα επέλεγε αν μπορούσε να έχει μόνο ένα. «Είναι πραγματικά φθηνό, αντιβακτηριακό, διασπά το λίπος και τη βρωμιά και μυρίζει υπέροχα», είπε.

 

Τα λιπαρά ντουλάπια, οι εστίες και οι επιφάνειες της κουζίνας μπορούν να διατηρηθούν καθαρά αν χρησιμοποιείτε υγρό πλυσίματος πιάτων αναμεμειγμένο με νερό. Επίσης, είναι η “τέλεια” λύση για το σφουγγάρισμα των δαπέδων, αλλά να είστε προσεκτικοί με την ποσότητα γιατί αν χρησιμοποιήσετε πάρα πολύ θα προκαλέσει ραβδώσεις.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου