Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

Μπουνπάρ( κότα γεμιστή)

 ΥΛΙΚΑ

1 κοτόπουλο 2 κιλών

μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο

100 γρ, κουκουνάρια

2 καρότα βρασμένη

6 αυγά(2 ωμά και 4 βρασμένα σφικτά)

250. γρ χωμί ψίχα μουσκεμένο

αλάτι και πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αφαιρούμε την πέτσα από όλο το κοτόπουλο προσέχοντας να μείνει ολόκληρη η πέτσα., τη ράβουμε εκεί που είναι τα φτερά και γύρω στα πόδια και τον λαιμό, αφήνοντας ένα άνοιγμα στην κοιλιά για το γέμισμα.

Ξεκοκαλίζουμε το κρέας από το στήθος του κοτόπουλου και τα πόδια. Το ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε με τον κιμά. Προσθέτουμε το ψωμί, 2 αυγά ωμά, τα κουκουνάρια, τα καρότα σε μικρά κομμάτια και τα σφικτά αυγά κομμένα στα τέσσερα, αλάτι και πιπέρι.

Γεμίζουμε την πέτσα με το μείγμα και ράβουμε το άνοιγμα. Βράζουμε το υπόλοιπο κοτόπουλο και στο ζουμί βάζουμε τη γεμισμένη πέτσα σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.

Κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου