Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

Ταπετσαρία από εφημερίδες!

 Θέλετε να αλλάξετε το ύφος στο σαλόνι ή σε οποιοδήποτε άλλο χώρο του σπιτιού σας, αλλά τα οικονομικά σας δεν επιτρέπουν ακριβές ταπετσαρίες;

Υπάρχει λύση φθηνή και οικολογική!

Φροντίζετε να προμηθευτείτε εφημερίδες που σίγουρα κι εσείς αλλά και οι φίλοι σας θα έχουν. Με ατλακόλ και τις εφημερίδες μπορείτε να δημιουργήσετε μια

υπέροχη και πρωτότυπη ταπετσαρία.

Πως το κάνετε:

Με ένα πινέλο απλώνετε την ατλακόλ ξεκινώντας από την άκρη του τοίχου. Εξυπακούεται πως πριν θα έχετε μετρήσει τις διαστάσεις του τοίχου και θα έχετε υπολογίσει την ποσότητα εφημερίδων που θα χρειαστείτε.

Αφού τοποθετήσετε τις εφημερίδες στον τοίχο, περάστε από πάνω τους λίγη ακόμα κόλα και με μια πλαστική κάρτα ισιώνετε και αφαιρείτε τον αέρα που έχει εγκλωβιστεί.

Όταν έχει καλυφθεί όλη η επιφάνεια αφήνετε να στεγνώσει καλά η κόλα. Αυτό μπορεί να πάρει και 24 ώρες. Ακολούθως περνάτε 2 με 3 χέρια διαφανές βερνίκι νερού ώστε να αδιαβροχοποιηθεί και να σταθεροποιηθεί η επιφάνεια.

Εκτός από εφημερίδες μπορείτε να χρησιμοποιήσετε παλιούς τηλεφωνικούς καταλόγους, περιοδικά, χάρτες,  φωτοτυπίες από εξώφυλλα δίσκων βινυλίου, γκραβούρες και ότι άλλο σκεφτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου