Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Καλαμαράκια γεμιστά

Βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. Ξέρετε τον τρόπο και δεν σας κοστίζει!

ΥΛΙΚΑ

1 1/4 καλαμαράκια μέτριου μεγέθους

1 1/2 φλυτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι

3/4 φλυτζανιού ρύζι

1 φλυτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 φλυτζάνι νερό

1 1/2 φλυτζανιού ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

χυμό από ένα λεμόνι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια και κρατάμε τις κουκούλες τους.

Κόβουμε τα πλοκάμια σε μικρά κομματάκια.

Βάζουμε τα 2/3 του λαδιού να κάψει και ρίχνουμε τα κρεμμύδια και τα πλοκάμια να τσιγαριστούν.

Προσθέτουμε νερό, τον μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για μισή ώρα.

Ρίχνουμε το ρύζι πλυμένο, ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε 15 λεπτά.

 

Με αυτή τη γέμιση γεμίζουμε τα καλαμάρια (όχι να φουσκώσουν)και τα τοποθετούμε όρθια σε κατσαρόλα.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, το χυμό λεμονιού, και το νερό και σιγοβράζουμε μέχρι να μείνουν μόνο με το λάδι τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου