Τρίτη 11 Ιουλίου 2023

Κριθαρότο με συκωτάκια πουλιών και μανιτάρια

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. Κριθαράκι Χονδρό MISKO

200 γρ. συκωτάκια πουλερικών ψιλοκομμένα

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο

300 γρ. φρέσκα μανιτάρια λευκά σε φέτες

3-4 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι

1200 ml καυτό νερό

100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο

ελαιόλαδο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια για 3-4 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές. Όσο τα σοτάρουμε τα αλατοπιπερώνουμε. Τα μεταφέρουμε σε πιάτο.

Ρίχνουμε στην κατσαρόλα άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγα φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι και σοτάρουμε για 6-7 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα πολλά υγρά τους και να καραμελώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε το Κριθαράκι Χονδρό MISKO και τα συκωτάκια με τα υγρά τους και σοτάρουμε για 1 λεπτό όλα μαζί τα υλικά.

 

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, περιχύνουμε με το ⅓ περίπου του καυτού νερού.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.


Δείτε και το μπλογκ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ, με μυθιστορήματα σε συνέχειες, διηγήματα και ποιήματα


Όταν το κριθαράκι απορροφήσει τα υγρά, συνεχίζουμε με άλλο ⅓ του νερού, ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνουμε την τελευταία δόση νερού και ανακατεύουμε συνέχεια. Όταν απορροφήσει τα περισσότερα υγρά το κριθαράκι αλλά όσο είναι ακόμα αρκετά ζουμερό αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το κριθαρότο ζεστό, πασπαλίζοντάς το με το τριμμένο κεφαλοτύρι και λίγα φυλλαράκια θυμάρι.

Πηγή

Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου