Τρίτη 18 Ιουλίου 2023

Κοτόπουλο μπλανκέτ (με λευκή σάλτσα)

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε.

Αλέξανδρος Γιώτης

Υλικά

Μερίδες: 4

 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, σε λωρίδες πάχους 2 εκ.

 50 ml ελαιόλαδο

 χυμός από 1 λεμόνι

 125 ml κρέμα γάλακτος

 1 αυγό

 1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 150 ml λευκό ξηρό κρασί

 150 - 200 ml ζωμός κοτόπουλου ή νερό


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε κοτόπουλο μπλανκέτ, τσιγαρίζουμε σε μια ρηχή και φαρδιά κατσαρόλα στο λάδι το κοτόπουλο, ίσα να αλλάξει χρώμα, χωρίς να ροδίσει.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί λίγο σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σιγοβράζουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά.

 

Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράζουμε για περίπου 6 λεπτά ή μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το αυγό, το χυμό λεμονιού και αλατοπιπερώνουμε.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε με προσοχή λίγο-λίγο το ιδιότυπο αυγολέμονο, ανακατεύοντας με κουτάλα. Εάν χρειαστεί, επαναφέρουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για λίγο, ίσα να δέσει το μείγμα, χωρίς όμως να βράσει.


Δείτε επίσης: ΠΟΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟ ΧΕΡΙ (Τραγούδι)


Το αποτέλεσμα είναι μια παχύρρευστη λευκή σάλτσα.

Σερβίρουμε, το κοτόπουλο μπλανκέτ, με πλιγούρι ή άγριο ρύζι.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου