ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χοντρό χωριάτικο φύλλο ή φύλλο κρούστας
800 γρ. κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμικτο
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο πράσο
1 φύλλο δάφνης
50-100 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
150 καπνιστό κασέρι ή ρεγκάτο
70 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 κ.γλ. τριμμένο κύμινο
1 κ.γλ. τριμμένο μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
50 ml Ελαιόλαδο για τον κιμά
Ελαιόλαδο για τα φύλλα
Εκτέλεση συνταγής
Σωτάρουμε το κρεμμύδι και το πράσο στο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε τον κιμά να σωταριστεί και αυτός, να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, την ντομάτα, το μπαχάρι, το κύμινο, το σκόρδο και τη δάφνη. Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό. Σιγοβράζουμε τον κιμά 15-20 λεπτά με κλειστό καπάκι.
Αφήνουμε να κρυώσει λίγο, αφαιρούμε τη δάφνη. και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά και ανακατεύουμε. Λαδώνουμε ένα ταψί και ακουμπάμε ένα-ένα τα πρώτα 3 φύλλα, λαδώνοντάς τα καλά.
Απλώνουμε τη γέμιση και συνεχίζουμε σκεπάζοντας με τα υπόλοιπα 3 φύλλα, λαδώνοντας καλά πάλι κάθε φύλλο.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180°C για 50 λεπτά περίπου.
Δείτε επίσης: ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ (Διήγημα)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου