Τρίτη 4 Ιουλίου 2023

Ομελέτα με τόνο

Αν βρίσκετε ενδιαφέρον το blog μας, βοηθείστε μας να συνεχίσουμε. 

ΙΩΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥΛΟΥ

Υλικά

5 αβγά

1 κονσέρβα τόνο 

4 κουτ. σούπας κεφαλοτύρι τριμμένο

1 κρεμμύδι μικρό, σε φέτες

½ πιπεριά κόκκινη σε μπαστουνάκια

1 φλιτζάνι ανάμικτα λαχανικά

ελαιόλαδο για το τηγάνι

αλάτι, πιπέρι


Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεσταίνετε ελάχιστο ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την πιπεριά. Όταν γυαλίσει το κρεμμύδι προσθέτετε τα ανάμικτα λαχανικά και σοτάρετε για λίγο ακόμη. Στο τέλος ανακατεύετε τον τόνο, τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζετε το περιεχόμενο του σε πιάτο.

Βήμα 2

Χτυπάτε τα αβγά σε ένα μπολ με λίγο νεράκι και το τυρί.

Βήμα 3

 

Ξαναβάζετε το τηγάνι στη φωτιά, προσθέτετε λίγο ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνετε τα αβγά. Μετά από λίγο χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε το τηγάνι με καπάκι.

Βήμα 4

Όταν ροδίσει η κάτω πλευρά και πήξει και η πάνω πλευρά, ρίχνετε το μίγμα του τόνου που έχετε στο πιάτο πάνω από την ομελέτα και πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Μετά από λίγο διπλώνετε την ομελέτα και τη βγάζετε σε πιατέλα.

Πηγή

Δείτε και το μπλογκ ΜΥΘΙΣΤΟΡΙΕΣ, με μυθιστορήματα σε συνέχειες και διηγήματα

Δείτε και τα blog μας: ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ, και ΕΞΑΓΓΕΛΟΣ με Ειδήσεις, νοσταλγικά, περίεργα, μεταφυσική κ.ά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου