Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023

Κορμός σοκολάτας με ταχίνι και μέλι

Υλικά

200 γρ. μέλι

420 γρ. ταχίνι

200 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

300 γρ. μπισκότα digestive

50 γρ. φουντούκια χοντροσπασμένα

ζάχαρη άχνη για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε για 2 λεπτά το μέλι μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το ταχίνι και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε τα μπισκότα και το φουντούκι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν μεταξύ τους τα υλικά. 

 

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο και κατά μήκος, σχηματίζοντας μια στήλη. Με τα χέρια τυλίγουμε σφιχτά τη λαδόκολλα γύρω από το μείγμα σε κυλινδρικό σχήμα. Στρίβουμε τις δύο άκρες της λαδόκολλας ώστε να μένουν σταθερές. 

Αφήνουμε στην κατάψυξη για 45 λεπτά, ώσπου να σφίξει. Σερβίρουμε κρύο, ξετυλίγουμε τη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη. Κόβουμε σε φέτες.

Δείτε επίσης: ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΕΥΤΗ (Τραγούδι)

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου