Υλικά
1/2 φλ. ζάχαρη καστανή (κατά προτίμηση)
1/2 φλ. ηλιέλαιο ή σουσαμέλαιο
2 κ.σ. κονιάκ
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ακέρωτο
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
1 πρέζα/ες αλάτι
1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
1 ½ φλ. αλεύρι ολικής άλεσης
1 ½ κ.γ. baking
1/2 φλ. σταφίδες ανάμεικτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Το αλεύρι πρέπει να είναι κοσκινισμένο και ο φούρνος να είναι σωστά προθερμασμένος για να φουσκώσει σωστά το κέικ πορτοκαλιού.
Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το αλάτι και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε.
Διαλύουμε την σόδα μέσα στο χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα για το κέικ.
Ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής άλεσης με το baking powder και το ρίχνουμε στα υγρά.
Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι το μείγμα για κέικ μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
Για το ψήσιμο
Ισομοιράζουμε σε λαδωμένη φόρμα για κέικ μιας χρήσεως το μείγμα για το κέικ.
Ψήνουμε στους 170 °C αντιστάσεις για 30 λεπτά ή στον αέρα στους 160 °C για 20-25 λεπτά και θα γίνει φανταστικά αφράτο.
Δείτε επίσης: ΞΕΝΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ( Τραγούδι)
Για το σερβίρισμα
Σερβίρεται πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη και συνοδεύει τέλεια τον καφέ σας. Είναι εκπληκτικά αφράτο.
Είναι έτοιμο να το απολαύσετε!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου