Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023

Μπουρδέτο (Συνταγή με ψάρι από την Κέρκυρα)

 Υλικά

80 ml ελαιόλαδο

2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή

1 κ.σ. πιπέρι καυτερό

100 ml κόκκινο κρασί

700 ml ζωμό λαχανικών

1.100 γρ. σκορπίνα ή πέρκα

Αλάτι

Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

Πατάτες τηγανητές


Εκτέλεση

1 Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.

2 Προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το καυτερό πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

3 Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.

 

4 Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει αρκετά η σάλτσα. Τα τελευταία 15 λεπτά, προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ψηθεί.

Δείτε επίσης: ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ

5 Σερβίρουμε το μπουρδέτο με πατάτες τηγανητές.

Πηγή

Δείτε επίσης: Απίθανα δώρα σε φανταστικές τιμές μόνο στο Temu!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου