Υλικά
80 ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 κ.σ. πάπρικα, καπνιστή
1 κ.σ. πιπέρι καυτερό
100 ml κόκκινο κρασί
700 ml ζωμό λαχανικών
1.100 γρ. σκορπίνα ή πέρκα
Αλάτι
Πιπέρι
Για το σερβίρισμα
Πατάτες τηγανητές
Εκτέλεση
1 Τοποθετούμε μία βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσουν.
2 Προσθέτουμε τον πελτέ, την πάπρικα, το καυτερό πιπέρι και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
3 Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί.
4 Προσθέτουμε το ζωμό, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να δέσει αρκετά η σάλτσα. Τα τελευταία 15 λεπτά, προσθέτουμε το ψάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι να ψηθεί.
Δείτε επίσης: ΕΤΣΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ
5 Σερβίρουμε το μπουρδέτο με πατάτες τηγανητές.
Δείτε επίσης: Απίθανα δώρα σε φανταστικές τιμές μόνο στο Temu!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου