ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό ανάμεικτα χόρτα εποχής (ραδίκια, σέσκουλα, σπανάκι, λάπαθα)
2 μέτρια πράσα ψιλοκομμένα
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3/4 ματσάκια άνηθος ψιλοκομμένος
1 ματσάκι καυκαλήθρες ή μυρώνια
3-4 κ.σ. σιμιγδάλι ή φρυγανιά τριμμένη
1 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο (για τη πίτα και άλειμμα φύλλων)
χοντρό αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση
1 Πλένετε, ψιλοκόβετε και στραγγίζετε όλα τα λαχανικά.
2 Προθερμαίνετε το φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς και λαδώνετε καλά ένα ρηχό ταψί 40 εκ.
3 Βάζετε όλα τα ψιλοκομμένα χορταρικά σε μεγάλο ταψί, τα αλατίζετε με χονδρό αλάτι και τα “ζυμώνετε” καλά με τα χέρια σας να μαλακώσουν, να βγάλουν τα υγρά τους και να μειωθεί η γέμιση στο μισό.
4 Στρώνετε στο ταψί 3 φύλλα, λαδωμένα ένα ένα. Προσθέτετε από πάνω ένα 4 φύλο “τσαλακωμένο” και απλώνετε ισομερώς από πάνω τη γέμιση. Καλύπτετε με τα υπόλοιπα φύλλα, το πρώτα ελαφρώς “τσαλακωμένο” και τα υπόλοιπα κανονικά, λαδωμένα ένα ένα.
5 Χαράζετε τη πίτα σε κομμάτια, την αλείφετε με νερό και λίγο λάδι και τη ψήνετε στο προ θερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.
6 Το φύλλο πρέπει να ροδίσει καλά στην επιφάνεια και να γίνει τραγανή και να «ξεκολλάει» από το ταψί.
Δείτε επίσης: ΠΟΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟ ΧΕΡΙ (Τραγούδι)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου