Χριστόφορος Πέσκιας
Υλικά
Μερίδες: 6
500 γρ. μακαρόνια χοντρά, για παστίτσιο, σπασμένα με το χέρι μας σε 3 κομμάτια
600 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, σε φετάκια
6 φιλέτα αντζούγιας (διατηρημένα σε λάδι), καλά ξεπλυμένα και χοντροκομμένα
ξύσμα από 1 μικρό λεμόνι
100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
70 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Για να φτιάξουμε μακαρόνια χοντρά με σπανάκι και αντζούγιες, αρχικά βράζουμε, σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Παράλληλα, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
Σοτάρουμε το σκόρδο με τις αντζούγιες για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι σχεδόν να διαλυθούν.
Ρίχνουμε το σπανάκι, αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για άλλα 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να μειωθεί ο όγκος του.
Μεταφέρουμε τα μακαρόνια με μια τσιμπίδα στην κατσαρόλα με το σπανάκι, μαζί με το λίγο νερό που θα πάρουμε κατά τη μεταφορά.
Ανακατεύουμε απαλά, αλλά καλά, ώστε να αναμειχθούν.
Σκορπίζουμε το ξύσμα λεμονιού και την παρμεζάνα και σερβίρουμε αμέσως τα μακαρόνια.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου