Τρίτη 16 Ιουλίου 2024

Μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και κρασί

Λευτέρης Λαζάρου

Υλικά

Μερίδες: 6-8

 1 κιλό μοσχαρίσιο συκώτι σε κύβους 4 εκ.

 300 γρ. ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

 100 ml λευκό, ξηρό κρασί

 100 ml σπιτικός ζωμός κρέατος

 70 ml ελαιόλαδο

 αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Για να φτιάξουμε το μοσχαρίσιο συκώτι με κρεμμύδια και κρασί, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το συκώτι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 1-2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

Προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για άλλα 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνει το συκώτι και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου